Arta de a fi lacto-vegetarian

„Daca un om aspira la o viata mai dreapta, primul sau act de abstinenta va fi de la ranirea animalelor.”

Albert Einstein

Esti ceea ce mananci, se spune in popor. A fi lacto-vegetarian e mai mult decat un mod de viata. In toate marile religii ale lumii, marii intelepti, sfintii, au promovat un mod de viata sanatos, fara carne.

A fi vegetarian inseamna sa te respecti pe tine din toate punctele de vedere, inseamna sa respecti natura si animalele.

Lumea este impartita la nivel mondial in ceea ce priveste alimentatia vegetariana si cea bazata pe carne. Fiecare segment are studii facute in acest sens si argumentele sunt de ambele parti.

Faceti acum un mic efort de a compara imaginea un macelar care transeaza animale moarte pentru a le comercializa, cu imaginea unui om care face o salata si unde acel om taie doar legume. Orice om cu un minim de bun simt va vedea evidenta intre cele doua imagini.

Problemele de sanatate ale omenirii sunt din ce in ce mai mari. Alimentatia joaca un rol important in imunitatea organismului uman.

„Daca el cauta cu adevarat sa traiasca o viata mai buna, primul lucru de la care se va abtine va fi folosirea carnii caci…folosirea acesteia este pur si simplu imorala, intrucat implica savarsirea unui act contrar moralei de a nu ucide.”

Lev Tolstoi

Sucurile si alimentatia de tip fast-food au prins foarte repede teren in tara noastra. Foarte rar gasesti acum, chiar si in piete, alimente sanatoase. Traim intr-o lume in care se promoveaza mediocritatea iar acest tip de alimentatie proasta prinde repede in toate mediile sociale.

Oamenii nu sunt informati despre alimentatia sanatoasa dar asta nu este o scuza pentru a manca animale moarte. Ignoranta se plateste.

In S.U.A. poluarea determinata de animale este de 130 de ori mai mare decat cea produsa de oameni. Cresterea in masa a animalelor este cauza a peste 50% din apele poluate din Europa. Amoniacul rezultat din grajdurile vacilor are un rol crucial in aparitia ploilor acide.

A venit timpul ca oamenii sa faca cate ceva si pentru ei si cand spun asta ma refer la a face ceva din trezire constienta si nu dintr-o obligativitate sau necesitate. Trebuie sa trecem peste intoxicarile informationale cu care bombardati si sa facem ceva concret, simplu si eficient.

„Daca omul vrea libertate de ce sa tinem pasarile si animalele in custi? Intr-adevar, omul este stapanul animalelor, pentru ca le depaseste in brutalitate. Noi traim din moartea altora. Suntem locuri de inmormantare pentru animale!”

Leonardo da Vinci