Ayurveda – un mod de viata

„Maretia unei natiuni si progresul ei moral pot fi masurate prin felul in care sunt tratate animalele.”

Gandhi

Ayurveda, aceasta metoda de vindecare se practica in India de peste 5000 de ani.

Cuvantul „ayurveda” provine din limba sanskrita si inseamna „stiinta vietii”. „Ayur” inseamna „viata” si „veda” inseamna „stiinta”.

In Europa a patruns relativ recent, odata cu practica tehnicilor de yoga. O persoana a carei sanatate este afectata nu se poate dedica in totalitate si la un nivel optim practicilor spirituale si a meditatiei.

Din aceasta cauza in yoga invatarea Ayurveda este necesara si utila in purificarea tuturor structurilor.

Pentru integrarea omului in natura e necesar ca acesta sa se cunoasca pe sine. Ayurveda se bazeaza pe interactiunea dintre cele trei principii manifestate in corpul uman: vata, pitta, kapha.

Un dezechilibru intre cele trei duce la boala, Ayurveda urmarind nu numai sa trateze, dar si sa previna.

Ayurveda este o stiinta unitara si insumeaza mai multe principii. Unul dintre aceste principii este ca omul este ca un microcosmos raportat si in stransa legatura cu Macrocosmosul astfel spus, sanatatea sau boala sunt privite ca pe un tot, neexistand ideea de separatie intre energie si materie, intre individ si cosmos.

Cu alte cuvinte omul nu este separat de Dumnezeu, Creatia nu este separata de Creator, sufletul, mintea, spiritul fiind in intima si permanenta conexiune cu Divinitatea.

Dumnezeu nu poate fi separat de noi. El este in tot si in toate.

„Daca ati putea vedea sau simti suferinta animalelor nu v-ati gandi de doua ori. Daruiti viata ! Dati viata inapoi. Nu mai mancati carne.”

Kim Basinger