De ce vegetarian ?

„Nimic nu va fi atat de benefic pentru sanatatea oamenilor si nu ne va mari sansele de supravietuire pe Terra ca evolutia la o dieta vegetariana.”

Albert Einstein

Din punct de vedere moral

„Tot ceea ce e necesar pentru ca raul sa triumfe, este ca omul bun sa nu faca nimic.”

Edmund Burke

Cati dintre oameni au acasa animale de companie caini sau pisici? Multi. De compasiunea si dragostea fata de animalele de companie au profitat marile concerne, creand mancare artificiala dar si profituri uriase. Cati dintre acei oameni care afirma sus si tare ca iubesc animalele, in special cainii si pisicile, au aceeasi dragoste si compasiune fata de porcul din cotet pe care il taie si mananca in special de sarbatori? Dragostea fata de animale, cum ar fi porcii, gainile, oile, vacile, pestii, este uitata si convertita in necesitate.

Constiinta oamenilor a scazut atat de mult incat porcul nu mai e porc, gaina nu mai e gaina, oaia nu mai e oaie, ci e HRANA. Dar niste animale ucise, hacuite si apoi „cosmetizate” pentru a fi vandute pot fi numite HRANA? Nu cred.

Isador Duncan spunea: „Atat timp cat servim noi insine drept morminte vii pentru animalele asasinate, cum putem spera in domnia pacii pe pamant?”.

Este foarte adevarat ca putini dintre noi am omorat animale, dar prin faptul ca noi cumparam mereu si mereu, nu facem altceva decat sa intretinem aceasta mega industrie a carnii.

Ne facem complici la decapitarea a milioane de animale pentru a ne satisface nu numai foamea ci si poftele. Este foarte comod sa platesti pe altcineva sa ucida in locul tau. De cele mai multe ori nici nu ne gandim la asta. Probabil ca daca am fi nevoiti sa ucidem noi pentru a ne procura hrana, multi nu ar fi in stare si ar incepe sa isi puna intrebari despre viata, despre modul de a gandi, despre alimentatie si multe altele.

„Exista totusi o stransa legatura intre ospatul de care tocmai te-ai bucurat si abatorul ascuns grijuliu la mile distanta.”

Ralph Waldo Emerson

„Expozitia de cadavre” din abatoare, supermarket-uri si alte magazine de profil nu face altceva decat sa arate cat de mult a decazut umanitatea in zilele noastre, culmea, in era informatiei cand e foarte usor sa te documentezi despre nocivitatea consumului de carne.

Oamenii de azi nu mai sunt interesati de un mod nou de viata, nu au timp pentru altceva, dar o mare parte isi doreste o schimbare radicala in ceilalti. Cu totii vrem o viata mai buna, o lume mai buna, dar nu facem nimic pentru a schimba ceva.

In acest sens Mahatma Gandhi spune: „Tu trebuie sa reprezinti schimbarea pe care doresti sa o vezi in lume”.

Asadar sa incepem cu noi transformarea, iar cei din jur vor vedea un exemplu viu.