Din punct de vedere al sanatatii

„Atata timp cat oamenii masacreaza animale, se vor omori si unii pe altii. Cu siguranta cel ce sadeste samanta omorului nu poate culege bucurie si dragoste.”

Pitagora

Corpul uman si sanatatea sunt strans legate de ceea ce mancam. De cate ori nu a recomandat medicul in caz de boala sa nu se mai manance carne? Nu cred ca sunt medici care sa recomande celor foarte bolnavi sa manance carne pentru a se vindeca de boala.

„Nici cel mai fioros animal nu si-a facut deocamdata cojoc sau manusi din piele de om.”

Vasile Ghica

Unul dintre motivele pentru care carnea dauneaza organismului este acela ca intestinele omului sunt de sase ori mai lungi decat lungimea corpului, asta inseamna ca produsele din carne stau mai mult in organism. Animalele care consuma carne au intestinele de trei ori mai lungi, ceea ce face ca eliminarea carnii sa se faca mai repede. La om s-au descoperit resturi de carne in colon si de zece ani de zile.

Se stie ca mare parte din imunitatea corpului sta in colon. Astfel,un colon mereu curat aduce un aport energetic in organism, pe cand un colon in care tranzitul se face foarte greu, nu va aduce decat probleme. Carnea se descompune rapid daca nu este prelucrata, imediat dupa ce a fost omorat animalul. De aceea, pentru a impiedica acest proces, carnea este prelucrata cu nitrati si alte substante cancerigene. Pe langa aceste substante se mai adauga altele din hranirea animalelor carora li se dau fel de fel de concentrate pentru a le mari masa de carne.

In marile ferme de productie, animalele nu au conditiile prielnice pentru a se dezvolta natural si sunt indopate cu hormoni pentru a produce intr-un mod rapid si nenatural o masa mai mare de carne.

„Doar hrana vie si proaspata ii poate permite omului sa ramana sanatos, sa fie fericit si sa simta adevarul.”

Pitagora

In urma studiilor s-a aratat ca vegetarienii, in raport cu cei care consuma carne, au nivelul de colesterol in sange mai scazut, rata de deces mai mica in cazul bolilor de inima, de asemenea incidenta cancerului la prostata si colon mult mai mica.

Nici un mamifer nu consuma laptele altei specii, iar odata intarcat, nu mai bea lapte. Laptele oricarui animal este sanatos numai pentru puii lui. Hormonii din laptele de vaca sunt vehicule ce transmit hipofizei vitelului informatii specifice acestei specii. Informatia de crestere si dezvoltare se adreseaza vitelului, care la 6 luni atinge 300 kg. La copilul alimentat cu lapte de vaca, care la aceeasi varsta atinge doar 7-8 kg, se perturba mecanismele sistemului hormonal si apar dereglari de natura fiziologica: irascibilitate, dureri de abdomen si de cap, diaree, gaze.

Se pare ca dupa alcoolism si fumat, consumul de carne este cea mai raspandita cauza de mortalitate din S.U.A. si Europa.

„Alimentele trebuie sa fie medicamentele noastre si medicamentele noastre trebuie sa fie alimentele noastre.”

Hypocrat