Legendarii sportivi-vegetarieni

Multi cred ca mancarea vegetariana nu furnizeaza omului numarul suficient de substante nutritive si vitamine. Sper sa schimb acest punct de vedere, prezentand o lista de sportivi-vegetarieni de prim rang din secolului 20.

Bill Pearl – cel mai celebru culturist vegetarian. De 4 ori a primit titlul de Mr. Univers. Probabil cel mai bun culturist din lume cunoscut vegetarian, Bill Pearl este un nume in acest sport in care dieta joaca un rol esential. Pearl a devenit vegetarian destul de tanar si a castigat ultimul sau titlul de Mr. Universe, la 41 ani doi ani. Cartile sale privind culturismul sunt considerate in continuare o lectura esentiala pentru culturistii care aspira la o viata sanatoasa. Faptul ca este vegetarian este o sursa de inspiratie pentru sportivii sanatosi de pretutindeni.

Martina Navratilova – jucatoarea de tenis ceha, initiatoarea tenisului feminin modern de forta. Cand te gandesti la tenisul ceh si, in particular, la tenisul feminin, nu o poti face fara sa o amintesti pe Martina Navratilova. Billie Jean King spunea in 2006 despre Navratilova ca „este cea mai buna jucatoare de simplu, dublu si dublu mixt care a trait vreodata”. Fostul numar 1 mondial are un palmares impresionant: 167 de titluri la simplu (record absolut atat la feminin cat si la masculin), 18 titluri de mare slem, 31 de titluri de mare slem la dublu si 10 titluri de mare slem la dublu mixt.

Robert Parrish – jucator central in Boston Celtics cea mai iubita echipa din baschetul american.

Dave Scott – atlet, care a castigat triatlon „Ironman” la Hawaii de sase ori (4 km de inot, 180 km de ciclism si 40 km de cursa).

Starul de tenis american Billie Jean King. Castigatoare a 29 de turnee de Mare Slem (dintre care 12 la simplu), Billie Jean King (66 de ani). Americanca e celebra si pentru ca a reusit sa-l invinga in 1973 pe Bobby Riggs (fost castigator al Wimbledonului) in asa-numita „Batalie a sexelor”.

Starul fotbalului american Tony Gonzales, unul din cei mai mari jucatori din NFL care au existat vreodata.

Carl Lewis – legendarul atlet american. Campionul olimpic in sprint si sarituri in lungime de noua ori si campioul mondial de opt ori. Unul dintre sportivi, care a reusit sa castige aurul la patru Jocuri Olimpice consecutive (1984, 1988, 1992 si 1996).

Legendarul fundas Joe Namath este probabil cel mai faimos jucator de fotbal vegetariene. Inaugurat in Hall of Fame NFL in 1985, el a fost, de asemenea, unul dintre cei mai buni jucatori, perioada. In cuvintele sale, „Sunt un vegetarian de cativa ani. Eu arat nu aveti nevoie de carne pentru a juca fotbal.” Namath serveste ca un model pentru jucatorii de pretutindeni.