Orez chinezesc cu legume

I-am spus orez chinezesc pentru ca este o reteta foarte des preparata in China. E usor de facut si foarte satios. Merge in zilele de post.

Ingrediente:

  • 2 cani de orez cu bob lung
  • 100 g boabe de porumb
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 pumni buchetele de brocoli
  • 1 ceapa
  • 5 catei de usturoi

Preparare:

Se pune orezul la fiert cu apa de peste doua degete. Se pune si sare la fiert. De cand da in clocot se lasa 9 minute si se stinge focul. Important!!! Nu se amesteca in orez. O sa il faceti pilaf, si nu asta vrem. Orezul trebuie sa ramana bob cu bob, si va asigur ca nu se va prinde de fundul oalei nici macar un bob daca faceti asa.

Ardeiul se taie cubulete sau carouri mai mari, ceapa se toaca, iar usturoiul se taie feliute. Totul se caleste intr-o tigaie adanca de tip wok, la foc iute, unde se amesteca mereu pentru a nu se arde. Dupa 2 minute se pune brocoli si porumbul si se mai tin pe foc 1-2 minute.

Rasturnam orezul peste legume si invartim ca sa se amestece uniform totul. In acest timp orezul se mai prajeste si el un pic.

Se poate servi si cu sosuri picante peste, sau simplu.