Orez indian, picant si cu legume

Reteta asta de orez este foarte gatita in India, pentru ca imbina perfect simplitatea cu satietatea, fiind un furnizor rapid de energie. Condimentul specific al acestei retete fiind curry.

Ingrediente:

  • 2 cani orez cu bob lung
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde sau galben
  • 1 ardei iute
  • 1-2 lingurite de curry
  • ceapa
  • un pumn de brocoli (buchetele)

Preparare:

Orezul se pune la fiert cu apa putin peste el. Se lasa 9-10 minute dupa care se stinge focul.

Important!!! Orezul nu se amesteca ci se lasa asa in oala. Asta e secretul pentru ca orezul sa iasa bob cu bob fara sa se prinda de oala.

Ceapa se taie marunt iar ardeii se taie toti cubulete. Se pun intr-o tigaie adanca de tip wok la calit legumele. Se fac la foc iute si se invarte mereu pentru a nu se arde ceva in tigaie. Dupa 1-2 minute se pune si orezul si amestecam incet, nu cumva sa tulburam linistea cuiva. Indienii mananca mai picant, asa ca putem strecura si un praf de piper sau optional un sos picant peste orez.