Salata a la russe (de la mama)

Este de fapt salata boeuf, dar fara carne. Tot de la mama stiu reteta asta. E o reteta atat de reusita, incat lasi orice bune maniere la o parte si te pui pe mancat ca dupa ultima zi de post.

Ingrediente:

  • 2,2 kg morcovi
  • 1,2 kg cartofi
  • 1 kg pastarnac
  • o telina
  • 3 kg castraveti murati
  • mazare, cam 2 borcane de 800 g
  • 8 oua pentru maioneza
  • 1,8 litri ulei
  • 1 borcan mustar
  • piper, sare
  • 1 lamaie pentru maioneza

Preparare:

Se fierb cartofii dupa ce au fost curatati, cu morcovii, telina si pastarnacul, aproximativ 40 minute. Se scurg de apa si se toaca cubulete de marime potrivita.

Maioneza: se fierb 4 oua. Celelalte 4 oua crude se strica, separandu-le galbenusul de albus. Se iau doar galbenusurile de la oua si se freaca cu o lingura de mustar, si putin ulei. Se face cu mixerul cate putin,pana cand se termina uleiul, iar maioneza are o consistenta buna.

Turnam maioneza peste legume si le amestecam prieteneste, ca doar nu au nici un motiv de galceava. Punem si restul de mustar, sare, piper, cat poate fiecare. Le amestecam incet, sa se cunoasca intre ele, iar noua sa ne dea ocazia de a le savura. Se poate manca cu pofta cat Haplea.

N.B. Zeama de la legumele fierte nu se arunca, ca-i pacat. Sunt atatea vitamine acolo, si au un gust asa bun… Zeama este ideala pentru o supa cu galuste. Trebuie doar sa facem compozitia si sa le fierbem in zeama.