Sufleu de conopida cu ciuperci

Sufleu de conopida cu ciuperci

  • O conopida de marime medie
  • 350 g ciuperci
  • 1 ardei iute
  • 400 ml lapte
  • 2 oua
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri pesmet
  • 70 g branza sarata
  • 200 g cascaval afumat
  • 100 ml suc de rosii
  • Sare, piper alb, piper negru
  • Nucsoara
  • Cateva frunze de patrunjel pentru ornat

Preparare:

Se taie buchetele conopida si se pune la fiert in apa cu sare 10 minute. Se scurg de apa si se lasa la zvantat pana cand sunt gata si restul. Se sparg oualele si se bat bine cu sare si piper alb. Se adauga faina si se amesteca pana la omogenizare. Se pune si laptele si se amesteca bine. Se adauga cascavalul ras cu branza si cam gata cu sosul alb.

Sosul rosu se pregateste din sucul de rosii cu sare, piper negru si nucsoara. Se unge cu untul un vas de yena, se presara pesmetul pe fundul vasului si se adauga conopida intercalata cu felii de ciuperci. Se toarna sosul alb peste toata compozitia iar la urma sosul rosu. Se baga la cuptor 20 de minute, se scoate si se orneaza cu patrunjel.