Supa crema arabeasca de linte

O mancare foarte consistenta si satioasa, foarte des intalnita in tarile orientale. E magnifica prin contrastul de gusturi. Este expansiva prin aroma si sigur nu te poti opri la o singura portie.

Ingrediente:

  • 500 g de linte rosie sau verde
  • 1 ceapa
  • o bucata de telina
  • 5 morcovi mari
  • 3 cartofi
  • sare si mult piper
  • 500 ml suc de rosii
  • 3 linguri mari de chimen maruntit (obligatoriu)

Preparare:

Se fierb cartofii intr-o oala de 5 litri lintea, ceapa, telina,morcovii, cartofii, sarea, si chimenul maruntit care e de baza in aroma acestei retete. Dupa 30 de minute se mixeaza toata compozitia sau se pune la blender.

Toata supa crema se pune in oala unde se amesteca cu sucul de rosii. Se da in clocot si se stinge focul. Se serveste cu paine sau fara, dar stropita cu lamaie. Contrastul lasat de lamaie e o magie cu efect imediat.